Stanhill Court Hotel, Gatwick
Stanhill Court Hotel, Gatwick

Stanhill Court Hotel, Gatwick

Dit indrukwekkende victoriaanse landhuis ligt in het hart van het platteland van Surrey en beschikt over 14 hectare oud bosgebied en tuinen met een openlucht amfitheater en victoriaanse tuin.

Stanhill Court is door de AA bekroond met de prijs van het meest romantische hotel en beschikt over kamers met een individueel design, waarvan er vele hemelbedden hebben. Het biedt tevens een inrichting in Schotse baronische stijl zoals pitch pine hout met gedetailleerd graveerwerk in de binnenzaal, een balkon en een kuipdak met originele glas-in-lood ramen.

Ondanks de korte afstand (6,5 km) tot luchthaven Gatwick en met voortreffelijke verbindingen met de M25 en de M3 biedt Stanhill Court rust en stilte aangezien het niet op de aanvliegroute ligt. In plaats daarvan kunt u genieten van het groene platteland en de dieren die daar in het wild leven, waaronder herten en grazende schapen en koeien.

U kunt wandelen, fietsen of varen door het prachtige landschap van de Surrey Hills, een streek van buitengewone natuurlijke schoonheid.

Hier kunt u charmante stadjes, historische dorpen, landhuizen en tuinen verkennen of wandelen langs de vele mooie waterwegen, rijk aan flora en fauna, die in de richting van de Thames meanderen - de rivieren van de Mole en Wey valleien en het Basingstoke Canal.

Als alternatief kunt u natuurlijk ook een dag doorbrengen in prachtige 21e-eeuwse galerijen en andere locaties voor moderne kunst. Spannende themaparken vindt u ook in de buurt.

Dit hotel werd oorspronkelijk in 1881 gebouwd als woonhuis. Het werd ontworpen aan de hand van de veeleisende wensen van William Young, een Schotse landeigenaar en maritieme verzekeringsagent bij Lloyds in Londen. Het huis kent een groot aantal unieke en originele details, waaronder een tongewelf met originele glas-in-lood-ramen met afbeeldingen van het familiewapen.

In het hotel mogen burgerlijke plechtigheden voor maximaal 300 personen worden gehouden. Er kunnen 220 personen deelnemen aan een bruiloftsontbijt. Alle activiteiten kunnen worden aangepast aan uw individuele wensen.

Alle kamers zijn smaakvol ingericht en stijlvol gedecoreerd. Elk van de comfortabele en aantrekkelijke kamers is voorzien van alle gemakken en faciliteiten die u nodig heeft voor een rustig, aangenaam en ontspannen verblijf.