Le Clement V, Belves
Le Clement V, Belves
Le Clement V, Belves

Le Clement V, Belves

Dit 11e en 12e eeuwse hotel was ooit een kruidenierszaak, maar is nu een driesterrenhotel. De kamers zijn heel bijzonder ingericht volgens een landenthema. Vooral de kamers op tuinniveau zijn erg bijzonder: de kamers hebben een gewelfd plafond zodat u kunt genieten van middeleeuwse magie en modern comfort. De kamers aan de achterkant bieden geweldig uitzicht op het omliggende platteland. Alle kamers zijn voorzien van individueel af te stellen airconditioning.

Belvès behoort tot de mooiste dorpjes van Frankrijk en is een 11e eeuws middeleeuws dorp en staat bekend als het dorp van de 7 klokkentorens.

U kunt de grotten bezoeken, het Castrum en de overdekte markt met een blok en keten aan een van de 23 pilaren.

Elke woensdagavond van eind juni tot en met begin september is er een diner in de markt. Elke zaterdag is er markt.

Elke dinsdag- en donderdagochtend in juli en augustus kunt u lokale boerderijen bezoeken en picknicken met de heerlijke gerechten (kaas, ganzenlever, et cetera).

Jaarlijks vindt ongeveer eind april de Belvès 100 kilometer plaats. In juli is er het jaarlijkse festival van de rugbyclub, de Bodega. Hier worden vele visuele spektakels en evenementen met lekkere gerechten georganiseerd en kunt u genieten van verschillende straatmuzikanten.

In de nabije omgeving kunt u Beynac, Le Bugue, Castelnaud, Domme, Les Eyzies, Monpazier, La Roque Gageac en Sarlat bezoeken.

Het hotel biedt 6 kamers en 4 suites, voorzien van een badkamer met apart toilet, tv (sommige met LCD-tv), een telefoon met rechtstreekse buitenlijn en individueel in te stellen airconditioning en verwarming. Het hotel staat in de Michelingids en behoort tot de Guide des hôtels de charme.