Hotel Splendide Royal, Lugano
Hotel Splendide Royal, Lugano

Hotel Splendide Royal, Lugano

Het vijfsterrenhotel Splendide Royal met zijn 19e-eeuwse karakter dateert uit 1887. Het is het meest trendy hotel van Lugano, gelegen aan de belangrijkste straat van Lugano.

Het stadscentrum met zijn elegante boetieks ligt op een klein stukje lopen langs het meer.

De loyaliteit onder de gasten van het Splendide Royal Hotel komt voort uit de aanwezigheid van elegante kamers, voortreffelijke cuisine en de 100 werknemers die iedere dag weer een voortreffelijke persoonlijke service bieden. Meestal zijn meer dan de helft van de gasten terugkerende bezoekers.

Restaurant La Veranda van het hotel biedt een prachtig uitzicht op het meer van Lugano en de bergen. Hier kunt u genieten van verfijnde en met zorg bereide Franse gerechten, evenals echte Italiaanse en mediterrane gerechten.

De Piano Bar is een informele ontmoetingsplek met Italiaanse regionale specialiteiten, snacks, aperitieven en cocktails.

U kunt uw auto parkeren in de garage of buiten op het hotelterrein.

Dit hotel opende zijn deuren in 1902 aan de zuidkant van de stad, vlak bij het meer en het terrein van de Villa Merlina. Dit is een 19e-eeuwse villa (1887) staat bekend om zijn spectaculaire tuinen. De familie Fedele, de eigenaars van het hotel, vergrootten de bestaande structuur tot een hotel met 125 bedden, oorspronkelijk onder de naam Hotel Splendide.

Het hotel wist al spoedig een trouwe clientèle te vergaren onder de rijke Europeanen die het zomerverblijf aandeden. In 1977 werd het hotel gekocht door een Italiaans hotelbedrijf, Roberto Naldi Hotels, en in 1983 werd er een nieuwe vleugel met 53 kamers geopend.